Hemtjänstindex nyhetsbrev # 15

Välkommen till lansering 5 december – Var förberedd när media ringer – Kommunseminarium nu på webben

Hemtjänstindex ska göra det enkelt att jämföra hemtjänstens kvalitet i olika kommuner. Indexet lanserades första gången 2022 och uppdateras årligen. SPF Seniorerna äger projektet Hemtjänstindex som genomförs med stöd av Allmänna arvsfonden.

Välkommen till lansering 5 december
2023 års Hemtjänstindex för 290 kommuner presenteras vid ett direktsänt seminarium tisdagen den 5 december kl 10.00. Vid seminariet händer bland annat detta:

  • Vi avslöjar vilken som är Årets Hemtjänstkommun. 
  • Årets Utförarkommun presenteras – den kommun som toppar det delindex som bedömer kvaliteten i utförandet, det som är allra viktigast enligt seniorerna själva.
  • Årets Utvecklingskommun – den kommun som klättrat flest placeringar sedan 2022 – presenteras och berättar om hur de arbetar.
  • En paneldiskussion om hur vi kan stärka hemtjänsten med experter och kommunrepresentanter.

Seminariet äger rum på Saturnus konferens vid Slussen i Stockholm. Du är välkommen att vara med på plats, anmäl dig i så fall senast 28 november till vår projektledare Helena Olsson.

Vill du följa seminariet i direktsändning digitalt använder du denna länk. Ingen föranmälan krävs.

Den 5 december publiceras resultaten i huvudindexet och de fyra delindexen på vår webbplats.

Var förberedd när media ringer
När Hemtjänstindex presenterades för första gången för ett år sedan var medias intresse mycket stort, inte minst från lokala redaktioner. Vi tror att intresset kommer att vara minst lika stort vid årets lansering. För att ge kommunen en möjlighet att vara förberedd på medias frågor erbjuder vi dem som förbeställer vårt rapportpaket en sammanfattning av kommunens eget resultat 24 timmar innan årets index offentliggörs. 

Kommuner som förbeställer rapportpaketet får dessutom tillgång till det digitala verktyget samtidigt med offentliggörandet den 5 december. Vi ger också förtur till dem som förbeställer när det gäller produktionen av den skriftliga analysen av kommunens resultat.

Förbeställning måste göras senast den 27 november för att ovanstående ska gälla. Hur du beställer framgår av vår webbplats.

Kommunseminarium nu på webben
Nyligen hölls ett webbinarium för förvaltningar och förtroendevalda. Nu finns hela webbinariet på vår webbplats för den som missade sändningen eller vill repetera. Vi informerar om allt kommunen behöver veta inför årets lansering, hur indexet fungerar, vad kommuner som använder indexet säger och vad kommunen får i det rapportpaket vi erbjuder.

Webbinariet finns här

Glöm inte att gilla sidan ”Hemtjänstindex” på Facebook!