Hemtjänstindex nyhetsbrev # 11

Kommuner erbjuds enklare rapport till lägre pris – Testa vårt verktyg vid workshop i Almedalen ­– Webbinarium om information tittarsuccé

Hemtjänstindex ska göra det enkelt att jämföra hemtjänstens kvalitet i olika kommuner. Indexet lanserades första gången 2022 och uppdateras årligen. SPF Seniorerna äger projektet Hemtjänstindex som genomförs med stöd av Allmänna arvsfonden.

Erbjudande till kommunerna: Förenklad rapport till lägre pris
Hemtjänstindex erbjuder sedan tidigare varje kommun ett rapportpaket som innehåller dels en specifik rapport om kommunens resultat, dels ett digitalt analysverktyg som hjälper kommunen att göra jämförelser och prioritera. Från 1 maj till 30 juni kan kommuner beställa en förenklad version av rapportpaketet, till ett lägre pris. Kommunen får då access till det digitala verktyget, en förenklad kommunspecifik rapport och möjlighet att analysera kommunens resultat och förbereda sig inför Hemtjänstindex 2023. Givetvis går det också att beställa det fullständiga rapportpaketet till ordinarie pris.

Läs mer om erbjudandet här.

Workshop i Almedalen
SPF Seniorerna och Hemtjänstindex bjuder in kommuner till en workshop under Almedalsveckan. Syftet med workshopen är att både tjänstepersoner och förtroendevalda ska får möjlighet att pröva det digitala analysverktyget. Uppdraget under workshopen är att utifrån indexresultatet i en fiktiv kommun dels göra en analys, dels föreslå insatser och prioritera mellan dessa. 

Workshopen hålls den 29 juni kl 8.30 i Universitets lokaler på Cramérgatan i Visby.

Antalet platser i workshopen är begränsat, därför krävs föranmälan. Anmälan görs till vår projektledare Helena Olsson. Kommunala tjänstepersoner och förtroendevalda har företräde till platserna.

YouTube-succé för webbinarium om hemtjänstinformation
Webbinariet ”Webben som seniorerna vill ha den” var en deltagarsuccé redan vid direktsändningen, med drygt 360 kommunala informatörer och KPR-ledamöter. I skrivande stund har filmen från webbinariet runt 500 visningar. Webbinariet, som Hemtjänstindex höll tillsammans med samarbetspartnern Seniorval.se, innehåller konkreta tips om hur kommunen bör informera om hemtjänsten på sin hemsida för att nå fram till seniorer och anhöriga. Tipsen kommer både från seniorerna själva och från kommuner som toppar rankingen i delindexet Information.

Missade du webbinariet, eller vill tipsa en kollega? Här är länken.

Glöm inte att gilla sidan ”Hemtjänstindex” på Facebook!